Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Thermoterápia

      

Targetált mélymeleg hőterápia (Thermotherápia)

A Booster-t, mely az Oncotherm KFT. ( német-japan-magyar) legutóbbi fejlesztése, az onkológia számára fejlesztették ki, ennek ellenére más orvosi területen is sikeresen alkalmazható. Az onkológia mellett olyan területeken lehet használni, mint a rheumatológia, sport orvoslás, neurológia és idegsebészet, dermatológia és fájdalommentes terápiák.

Felhasználás az onkológiában

Az onkológiában használt Booster növelni képes a kemoterápia és egyéb gyógyszerek hatását. Minden általános cytosztatikummal együtt alkalmazható tekintet nélkül arra, hogy ezeket orálisan, intravénásan, rektálisan, inhalációval, vagy perkutanálisan adminisztrálják. A Booster alkalmas minden típusú rákos megbetegedés kezelésére. Az egyetlen határt az elektródák mérete szabja meg.

A metasztázis kezelése szintén nehézkes lehet.

Hogyan működik a Booster

A Booster hatását 37-39 C közötti hőmérsékletre való mély-melegítéssel és ezáltal a tumor régiójában fokozott véráramlással éri el. A Boostert alkalmazva, a tumor körül áramoltatott vér mennyisége arányosan növelhető az alkalmazott cytosztatikumok koncetrációjával. Ennek eredményeképpen no a vérben az oxigén koncentrációja, ezáltal támogatást nyer a cytosztatikumok anyagcseréje. A kívánt területen megnövekedett koncentrációjú cytosztatikumok, és a célterületen kívül lecsökkent mennyiségű citosztatikumok szintén a kezelésre használt Booster egyik pozitív hatása.

Oncothermia: hogyan működik a módszer, és hogyan alkalmazandó

Thermoterápiás készülék

A Boostert kemoterápia és általános gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként használják. Ez nem egy önállóan alkalmazott kezelési eszköz, de a gyógyszeres kezelést támogató szerepben alkalmazandó, és a gyógyszerek hatását hivatott fokozni. A Booster célja, hogy a kezelendő terület vérellátását növelje.

A celluláris szinten lévő szelekció nem történik, csupán az elektróda helyének régiójában történő mély szöveti szinten jön létre melegítés. A mély melegítés hatása a Joule veszteség eredménye, és kezelt területen véredény tágulathoz vezet, mely, cserébe, javítja a véráramlást és így a gyógyszer (és még több oxigén) jut el a kezelendő területre. Ezen a területen a hőmérséklet 37-39°C (mérsékelt, klasszikus hyperthermia), és ez a Booster hatásának elérésére a legoptimálisabb hőmérséklet.

A Boostert a gyógyszerek farmakokinetikus paramétereihez kell igazítani a maximális hatás elérése érdekében. A mély hyperthermia aktiválja a capilláriákban és a capilláriákhoz a mikrocirkulációt (capilláris szűrés, capilláris nyomás, stb), növeli a mikrovaszkuláris áramlást, a szövetben a helyi oxigéntartalmat, és a kezelendő terület falósejtjeit és tápanyagait. A megnövekedett hőmérséklet szabályozza a sejt ciklust is azáltal, hogy megváltoztatja a kálcium ion kötést. Mindezek mellett vérben és a szövetben a következő hatások is elérhetők:

  • Megnövekedett fibroblaszt tevékenység és capilláris gyarapodás
  • Emelkedett tápanyag koncentráció és anyagcsere tevékenység
  • Az elektromos mező-függő hatások szinergikus növekedése (a membrán stimuláció optimalizációdása, a jelzőcsatorna aktivációja, stb.)
  • Gyorsult reakció hőre és elektromos mező expozicióra (főként a hő -shock fehérjék fejlődése, HSP)
  • Fokozott vénás és nyiroki keringés
  • A szövet fizikai tulajdonságainak változásai

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)