Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Fájdalomcsillapítás Synaptic Fizioterápiás készülékkel

      

Új kezelési módszer a Yamamoto Intézetben krónikus fájdalom szindrómás betegenél

A "Synaptic Electromos Terapia" egy hatásos új klinikai eszköz, amely hatékonyan segít az éles és krónikus fájdalmak kezelésében.

Synaptic készülék

Angliában az 1970-as években egy fogorvos, Dr Leon M Silverthorn volt az, aki "kívülről", azaz nem gyógyszeres módon keresett egy speciális anesztetizáló utat.

Szinaptic egy olyan nem invasive, támadó elektronikus kezelési módszer, ami arra ösztönzi az idegingereket a gerinccsatorna mentén, hogy jótékony hatással továbbítsanak olyan ingereket, amelyek fájdalomcsillapító hatásúak.

Klinikai eredmények alapján a Synaptic készülék alkalmazása hatékony a következő kórképekben:

  • 1. fibromyalgia,
  • 2. ízületi gyulladásban,
  • 3. különböző *tendonitis, ( például a *plantar, fasciitis, teniszkönyök),
  • 4. alsó háti régió fájdalmai, ülőidegzsába, ischias, lumbago,
  • 5. nyakfájdalom, nyak-váll szindroma,
  • 6. "ostorszíj-csapás",
  • 7. stb.

A tanulmányok gyakorlatilag igazolták azt, hogy a különböző krónikus fájdalom szindrómák Synaptic-kel kezelhetők és jelentős fájdalomcsillapó hatást érhetünk el vele.

A terápia érdekes és kellemes mellékhatásai közül az egyik az, hogy a pácienseknél következetesen javul az alvás is úgy időtartalman mint kielégítő pihenést biztosítva. Valóban sok paciensnek javult az alvás funkciója, ami rendszeresen kisérő tünet a fájdalomszindrómák mellett.

A Szinaptic készülék egy mély szövetérzéstelenítést és analgéziát teremt. A tanulmányok- (Toronto East Kórháznál, Canada) igazolták azt még komolyabb fájdalmat okozó megbetegededésekben is. A Synaptic a fájdalom mintegy 77 %-os csökkentését jelentette a betegeknél. Ez nagyarányú siker volt , egy másikban a tanulmány több fizioterápiás klinikánál Coloradóban hasonlóképpen igazolta a hatékonyságot.

Az az út, amiért a Synaptic működése a felelős, érdekes és egyedülálló: Maguk a páciensek irányítják a gépet egy kézi távoli változó adókapcsolóval. A kezelések körülbelül húsz percet vesznek igénybe. Minden szint változó frekvenciákon vezet 2500-30,000 Hertz között. Ez a serkentés egyajta négyszög-impulzusban van. Ezek a sebes impulzusok befednek egy sor olyan frekvenciát (különösen mély serkentést nyújtanak a gerinc és a központi idegi rendszerszinapszisai szintjénél). Ez a serkentés egy folyamat, ami a beavatkozás-tovahaladó felszálló idegi pályák- fájdalom érzékelése- mentén történik, amik a delta és C fájdalomrostok közvetítenek. Ez okozza a különféle neurotranszmitter szintek egyfajta modulációját. A fő *neurochemiai anyagok bonyolult vegyületeket, hormonokat tartalmaznak, ezek a következők : béta-endorphin, szerotonin, GABA, epinephrin, norepinephrine, somatostatin, adrenocorticotrop hormon és dopamin.

Synaptic- Terápia után egyes neurotransmitterek szintje csökkenése tapasztalható, amelyek a fájdalomingerek modulációjában játszanak szerepet.

A krónikus fájdalom eseteiben ezen hormonok szintjei gyakran kiegyensúlyozatlanok miközben ezáltal abnormális fájdalomérzéseket és érzékenységet hoznak létre.

Az inger, amelyet a Synaptic ad, modulálja ezeket a "neurosubstanciákat", a fájdalommegkönnyebbülés gyorsan és régóta tartó fájdalmaknál is sikeres, ugyanakkor ezek a hatások halmozottak, összeadódnak.

A készülék ellenjavallata:

Minden olyan állapot, amelyben a fizioterápia, elektroterápia nem javallt (pl. pacemaker).

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)