Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Intézetünkről

      
Yamamoto professzor és Dr. Hegyi Gabriella

1989-ben Magyarországon, Budapesten elsőként alakult meg egy olyan intézet, amelynek diagnosztikai és gyógyító módszereiben ötvöződnek a hagyományos és a komplementer (természetes gyógymódok, természetes gyógyszerek) orvoslás eljárásai.

Az Intézet névadója a nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Yamamoto neurológus-orvosprofesszor (Miyazaki, Nichinan, Japán) az akupunktúra egyik un. mikrorendszerének felfedezője (Yamamoto féle skalp-akupunktúra). A professzor - a japán Yamamoto Kórház és Rendelőintézet vezetője - a világon egyedül ennek az intézménynek engedélyezte neve használatát, mert az intézet főorvosa , dr. Hegyi Gabriella a tanítványa volt Japánban. A professzor módszerének bevezetése és alkalmazása az intézet egyik alaptevékenysége.

Az Intézet Budapest XIX. kerületében, Kispesten, kertvárosi környezetben található (Petőfi u. 79. Tel./fax: 281-3035).

Jól felszerelt, a nyugat-európai követelményeknek megfelelően kialakított rendelőkkel, folyamatosan bővülő műszerparkkal, korszerű rehabilitációs eszközökkel, pszichológiai-mentálhigiénés, életmódvezetési tanácsadással áll a járó betegek rendelkezésére.

Az Intézet recepciója

Az Intézet által végzett egészségügyi szolgáltatások hiányt pótolnak a jelenlegi egészségügyi rendszerben a diagnosztika és a rehabilitáció terén. Sok olyan páciens keresi fel a rendelőt, akiknél a hagyományos diagnosztikai módszerek, illetve kezelések életminőségükben, vagy állapotukban nem hoztak kielégítő eredményt. Az Intézet által alkalmazott komplementer módszerekkel azonban mérhető javulást lehetett elérni.

A komplementer orvosi módszerek rendkívül előnyösek abból a szempontból, hogy a túlzott gyógyszeres terápia ellensúlyozásaként csökkentik a szükséges gyógyszermennyiségeket és azok esetleges nem kívánatos hatásait.

Az alkalmazott komplementer orvosi módszereknek szakavatott kezekben nincs mellékhatása.

Az intézetben szakképzett, több orvosi szakmában is járatos orvosi és egészségügyi személyzet dolgozik magas szinten.

Az Intézetben oktató munka is folyik, rendszeres képzések kerülnek megszervezésre orvosok és természetgyógyászok számára a komplementer módszerek elsajátítása céljából.

A Yamamoto Intézet minositése:

ISO-EMI - MSZ EN ISO 9001:2009

Rendszertanusitó: MAPOSZ

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)