Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Nemzetközi Tradicionális Kínai Medicina program

  <<< vissza a kapcsolódó oldalra   

Nemzetközi Tradicionális Kínai Medicina program a tudományos és technológiai co-operációban. (Kína, Peking, 2007. november 28-29.)

("International Traditional Chinese Medicine Program for Cooperation in Science and Technology")

A Kínai Népköztársaság immár harmadik alkalommal szervezett 2007 november 28-29-én Pekingben nagyszabású, több mint 600 meghívott résztvevővel konferenciát a nemzetközi együttműködés érdekében, amely a Hagyományos Kínai Orvoslás különböző ágainak a nyugati orvoslásba történő beillesztéséről, alkalmazásáról és szervezett, nemzetközi hálózatban történő kutatásáról szólt.

Ezen konferenciát májusban megelőzte a londoni Royal Society- Európai Unió közös Co-Reach Konferenciája, ahol a Kínával kapcsolatos kutatási projektek vezetői találkoztak megosztva tapasztalataikat. Ezt követte 2007. júniusban, Rómában a kínai kormány és az olasz eü. minisztérium által szervezett "Tradicionális Kínai Orvoslás Globalizációja" című találkozó, ahol már az európai uniós feladatok, a keretprogramok konkrét megnevezése és feltételrendszere, valamint a téma hazai szabályozása, standardok felállítása, gyakorlata volt a téma, elindítva a szeptemberi EU FP 7 projektek beadását ebben a témában is.

A múlt heti pekingi nemzetközi találkozóra a világ minden részéről meghívottak további lépéseket tettek a program megvalósításáért, miután a TCM iránt szerte a világon megnövekedtet az érdeklődés, alkalmazása is rohamosan terjed. A program célja: az orvosi tudományok modern vizsgáló módszereinek alkalmazásával megérthetővé tenni a TCM-t, az egészségügyi költségek csökkentése szociális-economikus szempontokból, elősegíteni a TCM alkalmazását a nyugati orvoslással együtt a betegek érdekében, a prevenció és rehabilitáció területén, újabb egészség- model formálása az egészség és prevenció területén, a tradicionális és modern kultúrák közötti harmonizáció elősegítése, ezzel is elősegítve a világ fejlődését az emberi egészség előtérbe helyezésével.

A kutatási területek ajánlására, az információk széles körű terjesztésére, a képzés-oktatás-vizsgáztatás-alkalmazás-ellenőrzés egészséges tengelyének kialakítására nemzetközi un. International Preparatory Committee-t nevezett ki a Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium, amely 40 főből áll és a rangos szakértői testületben a Harvard Egyetem CAM tanszéke, a Nemzeti CAM Institute (NICAM-New York), Kína nagyhírű egyetemei (Peking, Sanghai, stb.) mellett megválasztották a bizottság egyik tagjának Magyarországról Dr. Hegyi Gabriellát is, aki a magyarországi TCM oktatás és képzés szervezése mellett kutatóként 2003 óta vesz részt a bilaterális kormányközi megállapodások alapján elindult kínai-magyar projektben. A bizottság rendszeresen találkozik a későbbiekben majd a TCM alkalmazásának nemzetközi fejlődését, a kutatási területek kijelölését, a szabályozások kidolgozását, a szakmai információk cseréjét elősegítve, a nemzeti egészségügyi integráció fejlesztése miatt. A klinikai tanulmányok, a TCM termékek kutatása és kifejlesztése, engedélyezése, nemzetközi standardek és protokollok megfogalmazása a további feladat.

A program céljainak elérése érdekében a kínai kormány speciális alapot hoz létre, amely a fenti célokat segíti a jövőben.

Dr. Hegyi Gabriella, Mr. Shang Yong (MOST Miniszter helyettes), Dr. Lippényi Tivadar, Judák Péter (NKTH)
Megállapodás aláírása 2009-2010-re a Tangshani Orvosi Egyetemmel

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)