Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Dohányzásról leszoktatás

      

Dohányzásról leszoktatás komplementer (támogató) módszerrel

Miért kell leszoknunk a dohányzásról?

A dohánytermékek füstje 4000-nél több kémiai vegyületet tartalmaz, melyek közül több rákkeltő. A nikotin függőséget okoz, hasonlóan erős függőséget, mint a heroin vagy a kokain.

Az egyik legtoxikusabb alkaloid, halálos dózisa 20-60 mg. Egy szál cigarettából - a fajtától függően - 1-4 mg nikotin jut a szervezetbe.

Dohányzásról leszoktatás

A dohányzást a világon évente 70%-ban szeretnék abbahagyni, de csak körülbelül 30% próbálja meg, és pusztán akaraterővel mindössze 3%-nak sikerül. Ez az eredmény nem meglepő, hiszen neurobiológiai függőség áll fenn a dohányosoknál, ráadásul a hirtelen abbahagyásnál gyakori és kellemetlen elvonási tünetek jelentkeznek.

Az akaraterő egyedül nem elég, hiszen a dohányos tudja, a dohányzás árt az egészségének, mégis dohányzik. A leszokásnál a legtöbben rettenetesen szenvednek a nikotinéhségtől és a megvonás miatti feszültségtől, de ez a kezelési módszer éppen ezeket szünteti meg.

E leszokási módszer nem okoz nehézséget, nem jár semmilyen kellemetlenséggel, mellékhatással és nincs megvonási tünet sem.

A dohányzás elhagyásának előnyei:

 • Egészségügyi haszon:
 • Ér és szívbetegségek, keringési zavarok, agyvérzés rizikójának csökkenése
 • Daganatos megbetegedések (ajak-, légcső-, tüdő-, vese-, hólyagrák) kialakulási kockázatának csökkenése
 • Rekedtség, krónikus köhögés csökkenése, légzés könnyebbedése, ízlelés-szaglás javulása,
 • Kellemetlen szájszag eltűnése,
 • Sárgás fogazat kialakulásának csökkenése,
 • Egészséges bőr megőrzése
 • Libidócsökkenés, potenciazavar kialakulás veszélyének redukálódása.
 • Mentálhigiénés haszon:
 • Pótcselekvési kényszertől történő megszabadulás
 • Gazdasági előny:
 • Jelentős (ezrekben mérhető) anyagi megtakarítás havonta

Akaraterőre és kitartásra van szükség ahhoz, hogy sikeres legyen a dohányzás abbahagyása, de a segédeszközök igénybevétele az akaraterő megsokszorozását jelenti.

A Yamamoto Intézetben - szükség esetén - többféle módszer kombinálása is lehetséges a kívánt eredmény eléréséhez:

 • Biorezonancia-terápia (BRT-készülék)
 • Tartós akupunktúra
 • Nikotin tapasz
 • Mentálhigiénés támogatás

A biorezonancia terápiáról a Gyógymódok - kezelési módok vonatkozó pontjában részletesen olvashat kedves Látógatónk!

Tájékoztató a kezelésről:

Terápia bioinformatikai rendszerrel

 

 

a terápia speciális bioinformatikai rendszerrel történik, amely segítségével egyedileg mérhető a nikotinfüggő paciens elektromágneses tere, majd a szokásos nikotin és kátrányfogyasztás adagjának megadásával, ezzel ellentétes, u.n. inverz biofizikai kezelés történik.

 

 

 

 

Kátrány- és nikotintartalom mérése

 

 

A terápiára jelentkező magával hozza az utolsó elszívott cigarettacsikkjét, melyet a készülékbe helyezünk annak érdekében, hogy személyre szabott terápiát tudjunk adni.

A kezelés az elszívott cigaretta kátrány- és nikotintartalma pontos ismeretének felhasználásával történik.

 

 

 

Személyre szabott mágnesterápia

 

 

A készülék a cigaretta alapján állítja elő azt a mágnesterápiás kezelőjelet, amellyel a sejtekhez kötődött nikotin információt - a saját cigarettájára jellemző specifikus rezgéseket - lehet a sejtekről "letörölni" biofizikai módszer segítségével.

Sejtszinten megszüntethető a nikotinfüggőség.

 

 

 

A kezelés 30 percig tartó, teljesen fájdalommentes, relaxáló beavatkozás. Utána a páciens kínzó "rágyújtási" ingere néhány órán belül megszűnik ill. csökken.

A kezelés során belgyógyászunktól megkapja azokat a szükséges egyéb ismereteket és tanácsokat, amelyek a páciens együttműködésével a dohányzás végleges abbahagyásához segítik.

Hányszor szükséges a kezelés?

Az esetek 75%-ában 1-2 alkalom elégséges, amelyek között 3 hetes szünet beiktatása szükséges.

Természetesen ez a módszer is elhatározást és ahhoz történő kitartást igényel, azaz a megszokott ösztönös mozdulatról, reggeli, kávé, ebéd utáni "rágyújtás"-ról való lemondást, hiszen a kezelés következtében nem a kínzó hiány, csak a megszokott mozdulat vágya él tovább.

Fájdalommentes, relaxáló beavatkozás

Megoldás: a megszokott környezet átrendezése, kisebb pótcselekvésként olajos magvak rágása mérsékelt mennyiségben, sok séta és egészséges mozgás, kirándulás.

A dohányzás abbahagyása önmagában nem okoz elhízást. A folyadékterek változása következtében 1-2 kg súlyváltozás kezdetben lehet, a testsúly csak akkor kezd el gyarapodni , ha a dohányzás helyébe folyamatos evés, nassolás lép.

Célszerű elkezdeni valamilyen rendszeres testmozgást, ez feszültség csökkento, keringésjavító hatású. Lépcsozés, gyaloglás, kirándulás, futás, biciklizés, gimnasztika, fekve végzett gerinctorna, edzoteremben gépekkel végzett gyakorlatok, tánc, vagy bármi, csak mértékkel, fokozatosan és rendszeresen kell végezni.

Mi szükséges még?

Nagyon fontos a folyadékfogyasztás, főleg a tiszta víz fogyasztása. A sejtek a salakanyagokat /a toxikus bomlástermékeket a víz segítségével, vízben oldva, tudják elszállítani a kiválasztó helyekre. Az ásványvíz már oldott ásványi anyagokat szállít, valamilyen mértékben telített oldatnak tekinthető, így már nem tud korlátlan mértékben felvenni bomlástermékeket. Tehát hasznos a szénsavmentes ásványvíz fogyasztása, de ezen felül nélkülözhetetlen a kellő mennyiségű tiszta víz (ha lehet nem csapvíz, hanem forralt, lehűtött víz, Pí-víz, vagy víztisztítóval tisztított víz) fogyasztása napi 2-3 liter kortyolgatva.

 

Kapcsolódó Anyagok

Az alábbi linkekről letöltheti a dohányzásról leszoktatást bemutató reklámfilmünket.

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)